Hyves

Bellicher; De Macht van Meneer Miller

Ik ben weer eens lekker laat, maarja dat krijg je als je in het buitenland woont en je de shows moet downloaden omdat de website uitzendinggemist.nl Linux niet onder steunt en daarnaast langzaam is.  Ik zit de eerste aflevering van deze vierdelige serie te kijken.  Ik moet zeggen dat de VPRO het in mijn boekje altijd wel goed doet maar deze serie is weer een topper.

Met uistekende prestaties van onder andere Daan Schuurmans en Theo Maasen, wordt Bellicher; De Macht van Meneer Miller een “must see”.

Hier is en kleine synopses van de Website:

“Vierdelige thrillerserie naar de boeken van Charles den Tex rond de persoon Michael Bellicher (Daan Schuurmans).

Hij is werkzaam bij een van de grootste communicatieadviesbureaus ter wereld.
Het is zijn werk om ‘feiten zo gunstig mogelijk te presenteren’. Hij heeft enkele ministers als klant.

Alles waar hij van droomt, lijkt dan ook binnen handbereik. Totdat hij getuige is van een moord, ten onrechte verdacht wordt en zijn onschuld moet bewijzen.
Michael blijkt zich midden in een internationaal schandaal te bevinden en zijn tegenstanders lijken er alles aan te doen om hem het zwijgen op te leggen.
Michael zal terug moeten vechten: niet alleen met mooie woorden, maar ook met daden.”

Wat het voor mij meteen deed, om het maar zo te zeggen, is het feit dat ik een computerscherm met hackerige dingen voorbij zag komen in de leader.  Zo als de meeste van mijn vrienden weten ben ik een sukkel voor alles wat dan ook maar met hacken te maken heeft.

Ik heb de VPRO altijd beschouwt als de voorlopers als het om TV aan gaat.  De meest inoverende website, de meest veel belovende TV programma’s, iets nieuws onder de zon als je van de gesneden koek TV even genoeg hebt.  Het enigste waar ik als Linux gebruiker en Nederlander in het buitenland niet blij mee ben is dat ze voor hun Online distributie uitzendinggemist.nl en Microsofts Silverlight gebruiken.

Ik heb al eens in een Engelse post uitgelegt waarom ik Silverlight niks vind.  Uitzendinggemist is een ding van de laatste tijd, omdat ik in America zit ben ik voor Nederlandse TV aanhankelijk van dat soort websites (Alle zenders hebben er wel 1).  Ik heb een paar keer geklaagt dat de website soms nog al langzaam is.  Daar doen ze natuurlijk weinig aan wij in het buitenland zijn immers een minderheid.  Het andere probleem met dit soot shows is de beperkte houdbaarheid op de websites.  Vanwege copyright nonsense kunnen ze deze serie maar een beperkte tijd online houden.  Wat dan ook weer een probleem is want ik kom meestal pas achter een nieuwe Nederlandse serie als het te laat is.  Wat dus betekent dat ik elders aan mijn Nederlandse fix moet komen.

Wat ik zou willen van de VPRO is een snelle server in Amerika waar ik, op een  Linux vriendelijke manier, show kan kijken.  Het liefdst via een MythTV plugin maar goed ik snap dat dat misschien iets te veel gevraagt is.

Ik zit nu 11 minuten in de eerste serie, ik zal vertellen wat ik er van vind as hij afgelopen is. vriendlijke

Comments are closed.

Powered by: Wordpress