Hyves

Eindelijk Is Het Zover

Ik hoef het niet meer geheim te houden ik heb vandaag mijn nieuwe domein naam in gebruik genomen.  Van af nu heet madberry.org undiff.com.  De link for mijn nederlandstalige blog is nu undiff.com/category/hyves en mijn persoonlijk Amerikaanse blog is nu undiff.com/category/personal.

Het is al een stuk gemakkelijker om nu effe snel een Nederlandse blogpost te schrijven.  Ik hoef alleen maar een nieuwe post te starten.  Makelijker kan niet.  Ik heb besloten om mijn blog te hernoemen omdat ik mijn handen niet op madberry.org en madberry.net kon krijgen.  Beide eigennaren wilde voor geen bedrag hun domein naam verkopen. En ze zeggen dat alles te koop is.

Het was geen gemakkelijke beslissing om een nieuwe naam te kiezen.  Naast het feit dat het moeilijk is om je Google pagerank te behouden, is het moeilijk om voorlopig afscheid te nemen van een domein naam dat me vanaf begin 2008 goed gediend heeft als een thuis van mijn blog.  Misschien ken je de origine van madberry.org niet, ik zal je er nu niet mee lasting vallen–dat doe ik een andere keer wel–maar  het is een bijnaam die ik al jaren heb.  Als ik het me goed herinner vanaf 1996.   Vandaar dat de beslissing om van een domein naam met mijn bijnaam weg te stappen me best wel wat deed.

Ik moet door met mijn blog en als ik mijn readership will groeien dan moet ik toch echt een .com hebben.  .Org is lastig te onthouden voor mensen.  Undiff.com is een zes letter domein naam lekker kort gemakkelijk te onthouden, tenminste dat denk ik lol.  Ik zal je de SEO jargon gevoerde denkluiheid (leuk woord ik ging voor denk lijnen maar dit is leuker) besparen .com is gewoon beter.  En ja ik ben ook eigenaar, voor zover je je zelf dat noemen kunt, van undiff.net en undiff.org.  Iets wat me met madberry nooit gelukt zou zijn.

Hoe kom je d’r op?  Hoor ik nu mensen denken, ik was aan het surfen en kwam op een website terecht waar ze gedropte domein namen lijsten laten zien.  En daar stonden heel wat goeie korte domein namen tussen.  Maar undiff.com stond er echt pal boven uit.  Ik heb het een paar dagen gegeven ik kon me undiff.com plus nog wat andere namen herinneren, zo weet ik dus dat de naam blijft hangen.

Voor zover ik kan na gaan was de domein naam voor het eerst geregistreerd ergens tussen 2000 en 2005.  De domein naam bevatte in 2005 Het On-officieuze Dubai Film Festival Blog.  Het is van minder belang wat erop stond van meer belang is het dat de domein naam al een tijd in gebruik is geweest.  Maar goed dat is mee SEO onzin, waar ik je niet mee lastig vallen wil.  En ja voor degene  die wel is geïnteresseerd ik weet dat drops negatieve invloed hebben.

Ik ben er blij mee en dat is et belangrijkste.  En de domeinen hebben me geen klauwen vol met geld gekost.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress