Hyves

Amerikaanse ingenieurs zijn dom

img_1414.jpgGisteren moest ik de accu vervangen in onze Dodge Intrepid. De auto wilde niet meer starten maar de start motor was prima in orde. Conclusie het is de accu.

Nu is, normaal gesproken, een accu uitwisselen voor mij totaal geen probleem.
Behalve als een halve gare Amerikaanse ingenieur besluit om de accu niet in de normale plek te installeren maar onder de lucht filter.

Als je dus de accu moet vervangen dan moet je eerst de luchtfilter verwijderen en daarna de accu klem los halen. En als je dan de accu los hebt dan kun je dus niet gewoon de accu omhoog tillen, nee je moet het stuur helemaal naar rechts draaien en dan het luik voor de accu open maken. Dan kun je de accu door het gat heen naar buiten halen. De accu was totaal geoxideerd dus ik moest de klemmen schoonmaken. In het geval van de – kant moest de klem worden vervangen want dit was een dunne koper klem en zelfs na het schoonmaken was de klem niet los te krijgen zo dat hij op de nieuwe accu vast gemaakt kon worden.

Na drie uur sleutelen (en twee keer naar Kragen autoparts ) nieuwe accu erin en auto start weer perfect.

Het heeft ons in totaal $139,– dollar gekost ik moest namelijk ook gereedschap kopen want al mijn gereedschap is nog steeds in Nederland.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress