Hyves

Weer 2 zieltjes voor linux en de opensource software.

Van de week werd ik gebeld door een nieuwe klant(weer oudere klanten ze vinden Berry geweldig lol).  Ze hadden een virus opgelopen en of ik na de computer kon kijken hun zoon volgens hun een computer nerd kon het niet gerepareerd krijgen en hij kon zelfs niet de bestanden van de harde schrijf krijgen.

Ik ben begonnen met de computer te scannen de enigste manier omdat te doen was met een live cd mijn scanners vonden meerdere virussen en na het nog een keer proberen of het temperamentvolle Windows XP nu wilde starten.  Nee “Blue Screen of Death” dus geen Windows meer.  En nu begint het verhaal ik heb ze vertelt over Kubuntu Linux en opensource software.  Zelfs als je in Amerika roept het is gratis “gratis als bier”(zoek maar op google for “free as in beer”) dan kunnen Amerikanen ook alleen maar ja op zeggen.

Na het vragen na wat ze eigenlijk met de computer doen, een beetje internet ebay enzo wat e-mail en skype, blijken ze perfecte klanten te zijn voor Kubuntu.  De computer mee naar ons appartement Kubuntu live cd erin de bestanden die ze wilde bewaren op onze server gezet en de installatie aan gezet.  Alles invullen en ja klikken en minder dan een half uurtje later is het geinstaleerd.

Firefox erop want dat surft gewoon beter wat kleine veranderingen in de configuratie en klaar.

Vandaag hebben we de computer terug gebracht en heb ik een uurtje genomen om alles uitteleggen en ze door het eerste gebruik van Kubuntu te helpen.

Na de uitleg waren ze blij met hun nieuwe systeem en als service geef ik elke klant 90 dagen om Kubuntu uit te proberen als het niet bevalt installeer ik Windows er weer op zonder daarvoor geld te rekenen.

Als je na dit verhaal ook Kubuntu wilt uit proberen surf dan naar http://www.kubuntu.org of in het Nederlands http://www.ubuntu-nl.org.

Dat is hem weer voor vandaag.
Laterzzzzzzzzzzzzzzzzz,
[mad]Berry

Comments are closed.

Powered by: Wordpress