Hyves

Vechten met gewicht…

Onze weegschaal is binnen en we weten nu alledrie hoe zwaar we wegen.  Ik zal alleen mijn gewicht hierop gooien want ik weet niet of de rest het ook wil.  Mijn gewicht op het moment van weegschaal binnen krijgen(vrijdag) was 130Kg schoon aan de haak.  Het is nu zondag en er is zo’n 1,5 Kilo af en ik blijf hangen.  Waarschijnlijk moet ik gewoon het iets anders aanpakken ik moet een gezond ontbijt vinden in plaats van de zak:
frostednewsm.jpgIets met 60 granen of zo.  En vet vrije melk of gewoon een meer granen boterham.  Marcy doet het prima ze is al aardig wat kwijt in drie dagen en de OH club helpt haar goed door de eerste dagen heen.  We zijn de eerste van deze maand begonnen en we hadden jammer genoeg geen weegschaal maar we zijn 10 dagen onderweg.

Brandy is gisteren(zaterdag) naar haar oma gegaan om een nachtje te logeren.  Vanochtend(Zondag) belt Marcy haar moeder om te vertellen wat ze is afgevallen,  we hadden haar gisteren gewaarschuwd om Brandy op haar dieet te houden,  en wat blijkt vanochtend heeft haar oma haar even een pannenkoek(van ongeveer 10cm) met stroop en boter en een kalkoens worst bij Brandy naar binnen gewerkt.  Ze zit dus nu voor vandaag al aan de calorieën 709 van de 2200 die ze hebben mag per dag.  En de pannenkoek maakt dat ze vandaag geen brood producten meer kan eten.  Haar sodium is maar liefst over de 900mg.  En dan vinden ze het raar dat ik een beetje kwaad wordt op oma.  Soms denk ik wel eens dat oma en overgroot oma erop uit zijn om Marcy v2 van haar te maken.  Ik bedoel is het nou zoveel gevraagt om je kleindochter een gezond onbijt voor te zetten?  Of ben ik nu weer aan het hallucineren?

Let wel ik probeer hier meer dan 80 jaar verkeerde eet gewoonten te veranderen(tussen oma en overgroot oma) Ik weet dat het niet van het een op het andere moment veranderd.  Maar haar overgroot oma is er van overtuigt dat Brandy aan het afsterven is omdat ze niet genoeg te eten krijgt(en dat is al van voor we het dieet begonnen).

Marcy overweegt nu een DS(Duodenal Switch) met deze operatie zou ze niet zoveel gewicht hoeven te verliezen en sneller kunnen worden geopereerd.  Geloof me we hebben al meerdere pogingen ondernomen om aftevallen en die zijn niet gelukt metname door stress van andere dingen.  Maar nu lijkt het anders Marcy is gedreven om aftevallen en heeft veel steun van OH.

Al met al gaat het OK met de uitzondering van Brandy’s ontbijt(en hopelijk lichte lunch).

Laterzzzzzzzzzzzzzzzzz,
[mad]Berry

Comments are closed.

Powered by: Wordpress