Hyves

Berry's Groente Soep…..

Vandaag lekker groente soep gemaakt(ja ik weet dat het geen zaterdag is).  Vind het lekker om ook zomers soep te eten Marcy is het niet echt gewend, maar die eet toch alleen de groente en het vlees.

Het recept voor de soep is vrij simpel:

1 Ui rood is leuk voor de kleur ze hebben in Amerika vrij groote uien dus als het een kleintje is dan twee.
3 selderie uh wat noem je die dingen stronkjes ofzo lol je weet wel drie van die dingen.
1 Paprika groen als je groen en rood wil dan een halve groene en halve rode.
4 Knoflook tenen als je zoals mij de olifant variatie koopt dan maar twee want ze zijn groot die dingen lol
2 Wortels als het groote wortels zijn anders 4 ofzo
Bouillon blokjes van de Maggie of Knor na smaak ik gebruik bief soep basis(dit komt in poeder vorm uit de bulk bin)
2 Bosjes lente of winter uien je weet wel die groene.
En een zak gemixte bevroren groente.
En vlees ik koop meestal 1 pak soepvlees en dat is genoeg voor een volle pan ik snij ook het meeste van het vet van het vlees maar niet alles want we hebben een beetje nodig voor de smaak.

Als je Vegetarisch of Veganist  bent kun je natuurlijk alle vlees elementen vervangen voor de bouillon b.v. groente bouillon en het vlees door tofu blokjes.

We beginnen met de uitjes en het onderste gedeelte van de winter uien. Warm de pan op en doe wat Extra Virgin olive oil in de pan, doe daarna de uitjes enz in de pan.

Nadat de uien even wat gezweet gooi je de knoflook erbij.  Als de uien en knoflook doorzichtig  worden dan is het tijd om het vlees in de pan te doen, zout en peper het vlees nu, bak het vlees tot het bruin begint te worden.  Dan is het tijd voor water wij gebruiken een grootte soep pan die ik iets over de helft vul met water dan gaan alle harde groente erin die hebben het langste nodig om te koken dus de selderie de wortels, kook deze groente totdat ze halfgaar zijn dan gaan de paprika en de helft van de groene uien erbij(de andere helft bewaren we effe).

Kook nu de soep totdat de wortels en de selderie helemaal gaar zijn nu weer peper en zout na smaak toevoegen en doorroeren en dan de bevroren groente erin en omdat dat heel koud is moeten we nu het geheel weer aan de kook brengen nadat het kookt even door koken zou niet meer dan een minuut of tien moeten duren. Dan de groene uitjes erbij een minuutje of twee koken en klaar.

Nu heb ik een soepie dat net zo goed smaakt als de soep van me moeder. 😉

Dat is hem weer.
Laterzzzzzzzzzzz,

[mad]Berry

One comment

Comments are closed.

Powered by: Wordpress