Hyves

Was en Pindakaas…

(echt ik beloof maar een heel klien beetje computer vandaag) Het had niet veel gescheelt of er was vandaag geen blog post geweest. Ik zeg altijd tegen iedereen dat ze hun belangrijke bestanden moeten back-uppen. En vervolgens vergeet ik het meestal zelf te doen. Zoals ik gisteren al zei in in mijn post vandaag ben ik aan mijn eigen box(lees computer) begonnen en alles ging prima tot dat ik op het nieuwe systeem mijn bestanden ging zoeken ze waren er niet. Ik had een foutje gemaakt en de verkeerde patitie verwijderd. Al mijn bestanden we nu heb ik gelukkig wat oudere back-ups met alles erin dus het is voor mij geen echte groot probleem. Maar het betekent wel dat het herinstalleren wat langer duurt want ik moet alles weer overnieuw instaleren…..

Vandaag is het was dag. Dat betekent hier dat we naar het washok moeten ons appartement is niet uit gerust met wasmachine en droger aansluitingen dus kost het ons 1 dollar om te wassen en dan 1 dollar om te drogen. Ik doe de was altijd, vind ik niet erg om te doen, je gooit de kleding in de wasmachine na een half uurtje is het klaar dan in de droger dat duurt een uur en dan ben je klaar, als je niet meer ladingen hebt te doen. Ik had zo’n beetje drie of vier ladingen kleding en handdoeken(ben bijna klaar)….

Wat voor muziek vind jij nou leuk? Die vraag krijg ikvaak. En ik kan echt geen “straight forward” antwoordt geven. Het ligt aan me mood. Ik luister naar van alles van rock tot reggea met alles kun je mij tegenwoordig wel een beetje blij maken. Jumpstyle, Hardcore, Jazz, Pop, Death Metal enz. enz. noem het maar op en ik luister er naar.

Alles smaakt hier anders. Augurken bijvoorbeeld waar ze in Nederland een zoete smaak kunnen hebben vind je ze hier alleen maar zout of kosjer allebei niet te eten vind ik. Ketjap Manis vind je hier al helemaal niet zoals in Nederland het smaakt hier ja raad je het al zout. Zelfs boter heeft mijn vrouw ontbijtkoek voor me gekocht(bestellen we in Nederland en dan betalen we goud gelg om het hier te krijgen) vind ik lekker met wat boter erop ik de winkel in margerine kopen zout dat iets wat ze hier noemen zoette boter en ja hoor zout. Kort om alles heeft hier (meestal) veel te veel zout. Pindakaas zout olijven in olie zout patat van MC Donalds zout zout zout zout Bah. Geloof me ik vind koken leuk en ik doe het bijna elke ik begrijp dat je meestal zout moet gebruiken maar hier gebruiken ze vaak te veel zout.

Nog zo’n “vandaag is het” vandaag was het “zorg voor jezelf dag” dat betekent kijk in de kast en maak jezelf wat te eten ik had geen zin om te koken vandaag dat doen we morgen weer…

Met de gas prijzen hier hoger, dan ze gewend zijn, zien we een nieuwe trend steeds meer hoor je hier op de locale nieuws zenders dat ze gas stelen uit de gastank van verschillende mensen. Ze doen het op drie manieren doormiddel van een slang in de tank, door de bezine slang onder de auto door te snijden en door een gat te boren in de gas tank. Hier komt ons dilemma kopen we een gastank dop met slot of niet…..

Dat is hem voor vandaag ik ga weer verder met mijn box. Tot morgen.

[mad]Berry

Comments are closed.

Powered by: Wordpress