Hyves

BBQ op een warme dag…

Vandaag was het lekker warm een toasty 32 °C maakte voor mij niks uit ik ben de heledag bezig geweest met mijn box en dat heb ik lekker binnen gedaan ;- …

Morgen zeggen ze dat het 36 °C en dan zijn we nog niet eens in het “three digit” weer beland, dat betekent dat we het ergste nog niet gehad hebben 36 is 97 °F dus dan kun je wel begrijpen hoe warm 110 of zo is 🙂 ….

En nu Berry presenteert: “Country Ribs” Sorry Marjolein & Stefan

De Country Ribs zijn geen spare ribs er loopt geen bot door het vlees, er zit maar een klein stukje bot in. Dit maakt het BBQ-en een stuk gemakkelijker(vlees met bot moet langer op de BBQ om gaar te worden) De img_1013.pngsleutel to lekker vlees maar ook sappig vlees is wat je erop smeert voor dat het op de BBQ gaat. In ons geval beginnen we met mosterd, ik hoor jullie denken ja echt mosterd, de zuren(azijn enz.) in de mosterd zorgt ervoor dat het vlees lekker sappig blijft en het maakt het vlees malser en nee je proeft er niks van. Dan doe je de rub erop dit is een samenstelling van kruiden gemaakt door Marcy en mij het recept is geheim maar ik kan je zeggen dat er verse zwarte peper, zout, en suiker in zit ik zou je de rest kunnen vertellen maar dan zou ik je met de grond gelijk moeten maken. Dit recept zit in mijn hoofd en is niet eens opgeschreven, Amerikanen nemen hun BBQ heel erg serieus en ik volg daarin :-d ). De rub is wat de smaak van het vlees verzorgt en een goeie krijgen duurt een tijdje en het kost je zeker een paar goeie stukken vlees voordat je je rub perfectioneert

Country ribs 2.Dan de BBQ op wij hebben een gas BBQ ik weet er zijn altijd discussies over gas VS kolen maar ik kan je vertellen het maakt weinig uit de meeste smaak komt van wat je op je je kolen of lava rock(ja in gas BBQ’s gebruik je lava rots) als je wilt gaan roken om een rokerige smaak aan het vlees te geven dan strooi je gewoon wat zaagsel over de kolen of de lava rocks. Maar de meeste smaak komt van je marinade of rub die je aan brengt voor het BBQ-en. Ik pak het de ribs in in aluminium folie omdat het anders te hard gaat en het vlees verbrand. De BBQ is ingesteld op medium en ik draai het vlees elke 15 minuten om. Na een uur op de BBQ gaat het folie eraf er komt de BBQ saus te voorschijn wij gebruiken BBQ saus van Cattlemens een locaal biefstuk restaurant.

En dan is dit het resultaat.

Country ribs 3.Ja het ziet er lekker uit en ik kan je zeggen het smaakt ook goed ;-)

[mad]Berry

Comments are closed.

Powered by: Wordpress